Over De Klapster schutters

Wie zijn wij en wat doen wij?

De Klapsterschutters is een schuttersvereniging opgericht in 1968 te Musselkanaal. In dat jaar was er een winkelweek met als thema “Duitsland”. En wat past er beter bij Duitsland dan een Schuttersvereniging?

Volgens traditie wordt er ieder jaar door de schutters onderling geschoten om de eer en de titel “Koning van de Klapsterschutters”! Iedere 5 jaar wordt er door de Koningen onderling geschoten om de titel “Keizer”. Bij dit Koning schieten hoort uiteraard ook een schuttersfeest dat nog steeds ieder jaar wordt gehouden tijdens de Winkelweek van Musselkanaal.
Binnen de vereniging zijn op dit moment 29 schutters die iedere week actief bezig zijn met de schietsport. Er wordt geschoten met een luchtgeweer of luchtpistool op 5 en 10 meter banen. Uiteraard gaat het schieten binnen de interne competitie vooral om het plezier maar uiteraard blijft het wedstrijdelement altijd aanwezig.

Toch zijn er meerdere mensen binnen de vereniging actief als wedstrijdschutter op regionale en nationale wedstrijden. Voor deze mensen is er binnen de vereniging ook een gediplomeerd trainer van de KNSA aanwezig.

De vereniging is ook aangesloten bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie). Tevens worden tegen regionale verenigingen wedstrijden geschoten in de Regiocompetitie.

Lijkt het u leuk om ook eens een keertje te komen kijken tijdens een avond het schieten te ervaren? Dat kan natuurlijk! Bekijk gerust onze “Lid worden?” pagina.